Witam wszystkich problem polega na tym iż mam w swojej O1 nie fabryczny alarm i sytuacja polega na tym iż zamykam drzwi z pilota i zaraz po tym alarm zaczyna wyć czytałem dużo na forach ale nic nie znalazłem. Jeśli chodzi o lampke która świeci podczas otwartych dzrw to wszystkie czujniki działają dobrze bo po otwarciu jakich kolwiek drzwi lampka się wł a po zamknięciu się wyłancza ,ale mam ją ogulnie ustawioną w pozycji zerowej. Nie wiem gdzie dszukać kerańcówki pod masjką bo nigdzie jej nie widze przy zamku tak jak i w bagarzniku a jedyne dodatkowe czujniki to zwykłe czujnki ruchu zamontowane po rogach górnej szyby co może być przyczynom proszę o pomoc i ewentualne wskazówki z góry dziękuję
Pod maską czasami montują taki wyłącznik z wystającą gałką
ale jak piszesz, że go nie ma to alarm pewnie podpięty jest pod
czujnik zamknięcia maski w zamku. podobnie w bagażniku.
A jak jest z kontrolką otwarcia drzwi i maski na szafie? też działa dobrze?
Czujki ultradzwiękowe mają regulację czułości przy module alarmu,
albo bezpośrednio w nim albo w dodatkowym module.
Miałem kiedyś podobnie i to było spowodowane uszkodzonym
przewodem przy module alarmu.
Moduł alarmu zazwyczaj jest schowany pod osłoną nad nogami kierowcy.
Popatrz tam czy wszystkie przewody są ok, poreguluj ewentualnie czułością czujek
u mnie na tych czujkach w środku nie ma poceniometrów i szczerze to nie widziałem jesze u nikogo żeby były chyba że są gdzieś dalej a nie bezpośrednio z tym czujnikami takim jakby siatkowanymi pluskwami
zlokalizowałem usterke więc pisze jak by się to komuś przydarzyło poprostu kawałek krańcówki która jest pod maską się ułamał przez co alarm wykrywał jakby klapa była otwarta narazie dam dłuższą blaszke a z czasem ją wymienie dzięki za pomoc
Komentarz